Welkom
Ja, ja, Corona, weet u het nog? Wat zijn er veel bijeenkomsten niet doorgegaan en sommigen meerdere keren verzet.

Maar vanaf september 2024 kunnen alle verenigingen/clubs weer direct bij mij lezingen afspreken: ik start vandaag met een schone lei.......

Eerst even telefonisch overleg: advies over de lezing? voorkeuren? datum en tijd?


Bevestiging doe ik graag per mail. Wees er snel bij (svp) in verband met mijn planning!

Ik heb komend seizoen slechts 30 avonden beschikbaar. Op weg naar mijn 500-ste lezing!VERRASSING VOOR ALLE VERENIGINGEN

Komend seizoen trakteer ik uw vereniging tijdens een feestelijke lezing (geeft niet welke) op VIJF GRATIS UNIEKE DVD’s met reisimpressies van onze avontuurlijke reis langs de Chinese Zijderoute, gereden in een klassieke Jaguar MK IX (1959),

door vader Arnold en dochter Kim Pilon.

We zijn in 2001 gestart bij de Chinese Muur dwars door China en Centraal Azië en via Iran en Turkije terug naar Eelde (20.000 km).


Ga voor meer informatie over al mijn lezingen naar het hoofdstuk  “lezingen”.Welkom op de site van Arnold Pilon


In mei 2019 (voor de pandemie dus!) vierde Arnold Pilon het feit dat hij zijn 400-ste lezing heeft gegeven over zijn avontuurlijke wereldreizen. Ter gelegenheid daarvan werd onder de aanwezigen de ingelijste giclée van Henk Helmantel’s stilleven “Road to Bhutan” verloot. Gelukkige winnares werd Marijke Francken uit Assen. De prijs werd uitgereikt door Henk Helmantel. Onder de aanwezigen waren ook de Koninklijke Zangeressen uit Bhutan, Lhamo en Namkha, de drakenluit-bespeler Pema Samdrup en vele collega-wereldreizigers.

Na de pauze verzorgde Trio Druk Yul een feestelijk muziekprogramma met songs uit Bhutan.Arnold: “Het lopende winterseizoen heb ik moeten afbreken vanwege de Corona-crisis, gelukkig konden 7 lezingen worden doorgeschoven naar komend seizoen 2021/2022.

In winterseizoen (2019/2020) heb ik ruim 30 verzoeken voor een lezing kunnen honoreren, het hoogste aantal in de afgelopen 20 jaar, mede dank zij het opbloeien (verjongen) van verenigingen, die belangstelling hebben voor de wereldverhalen en foto’s van mijn bijzondere reizen. De reacties waren unaniem lovend bij alle organisaties.

Ik heb de volgende door mij ter plekke bezochte projecten van Stichting Madalief (Madagascar), Stichting Amazon Fund (Bolivia/Peru) en het Cultuurfonds (Bhutan) met een royale schenking kunnen verblijden. Dank daarvoor! “


In het zomernummer (juli/augustus 2018) van lifestylemagazine Noorderland staat een mooi interview met wereldreiziger Arnold Pilon. U kunt dit interview hier lezen.Kosten avondvullende lezing

Spreker vraagt aan nonprofit-organisaties en verenigingen een all-in vergoeding van € 100,- per avondvullende lezing (plus reiskosten € 0,25/km). Spreker zorgt zelf voor alle apparatuur behalve projectiescherm.


De vergoedingen worden door spreker geschonken aan zorgvuldig geselecteerde en altijd ook zelf bezochte wereldprojecten (o.a. scholenbouw en gezondheidszorg), zoals te lezen op deze site bij het project  “Road to Bhutan”


Mocht deze vergoeding voor uw vereniging op te grote bezwaren stuiten dan kan een lagere bijdrage (naar draagkracht van de vereniging) met spreker worden overeengekomen. Spreker vindt het verzorgen van een mooie middag/avond voor iedereen veel belangrijker en elke bijdrage wordt in dank aanvaard.
Persbericht

Gedurende de afgelopen 50 jaar heeft Arnold Pilon (1946) zo'n 100 landen bezocht, dit vaak op zeer avontuurlijke wijze.

Met zijn oldtimer Jaguar MK IX uit 1959 reed hij dwars door Siberië en de Gobi-woestijn (foto boven) van Parijs naar Peking. Vanuit China reed hij terug naar Nederland over de noordelijke zijderoute door Centraal Azië, zoals beschreven door Marco Polo.

Verder ondernam hij tussendoor avontuurlijke reizen op de fiets door Vietnam en met de trein en te paard naar de Naadam-feesten in Mongolië.

Met een Land Rover Defender ging hij in een half jaar dwars door China, over de Himalaya (Tibet, Mount Everest), via Nepal, India, VAE, Oman, Jemen en Saudi Arabië terug naar Nederland.


De laatste reis in zijn inmiddels 50 jaar oude Jaguar MK IX reed Arnold, samen met teamgenoot Willem en zeven andere teams via de zuidelijke zijderoute door Iran en Baluchistan via de Bolan-pas en de Indus-vlakte naar Delhi (India), vervolgens via de Taj Mahal, Varanasi en Sikkim naar het Boeddhistisch Koninkrijk Bhutan in de Himalaya.

In Bhutan vond hij het paradijs op aarde (Shangri La). Ook deze reis is verfilmd in het DVD-project “Road to Bhutan”. De achtergronden van dit omvangrijke project vindt u op deze site.


Arnold nam ook het initiatief tot het vastleggen op CD van de zeer persoonlijke meditatieve songs van de Koninklijke Zangeres Lhamo Dukpa uit Bhutan en vroeg de Groninger “soundweaver” Leonardo voor arrangementen. Lees hier het verhaal van Lhamo over dit muziek-project:

https://www.leonardosound.com/music/mantra/a-drop-in-the-ocean/In 2014 maakte Arnold een avontuurlijke reis door Argentinië, Bolivia en Peru, liep een oude Inca-trail in het hooggebergte van de Andes (La Paz) en bezocht per motorkano en te voet gedurende een week een National Park in het Amazone-regenwoud.

In 2016 zocht hij met een semi-ijsbreker het Arctische poolijs op ten Noorden van Spitsbergen op zoek naar ijsberen en walrussen en hij verzamelde ondertussen (plastic) zwerfvuil, dat was aangespoeld op de stranden van Spitsbergen.

In het najaar 2017 is hij, 20 jaar na zijn eerste reis, wederom Madagascar gaan bezoeken. In het bijzonder heeft hij gezocht naar de ernstig bedreigde blauwoogmaki, een half-apensoort. Deze reis werd gemaakt in samenwerking met Apenheul Apeldoorn.


Alle wereldreizen leverden fotograaf en geboren verteller Arnold Pilon voldoende inspiratie voor prachtige avondvullende populaire lezingen met af en toe een scheutje relativering en de nodige humor.


Spreker biedt Cultuur, Natuur en vanzelfsprekend veel Avontuur.

Elke lezing verloopt anders door de interactie met de vaak zeer geïnteresseerde aanwezigen en het beantwoorden van vragen. Spreker neemt de mensen mee op reis, ze zijn ook een middag of avond lang wereldreiziger. De reacties zijn altijd fantastisch, wat spreker voldoende energie oplevert met plezier door te gaan met het ontwikkelen van nieuwe lezingen. Op naar de 500 lezingen!

De lezingen zijn zeker niet specialistisch, maar bestemd voor een breed publiek, met interesse voor alles wat er op onze prachtige wereld te zien is. Laten we er zuinig op zijn !!


Een leuke greep uit de reacties op zijn lezingen


Beste Arnold,

Volgaarne wil het bestuur van Probus Hattem-Wapenveld jou hartelijk bedanken voor jouw voorbereiding en de lezing zelf!

Uit de contacten die hieraan vooraf gingen hadden wij al hoge verwachtingen maar die heb jij ruimschoots overtroffen!

Namens de leden, partners en Dames van oud-leden, Duco Schotborgh, secretaris.


Beste Arnold,

 Leuk om je reisblog te lezen wat je hebt geschreven over je lezing bij Sawadee. Ook van Theo Molenaar heb ik een e-mail ontvangen hierover. Zo zie je maar wat zo’n avond soms kan brengen. Nogmaals bedankt voor je komst, ook van onze reizigers krijg ik alleen maar positieve woorden over jouw lezing. Wie weet tot een volgende keer. 

Met vriendelijke groet, Fieke Houweling | Marketing Communicatie, Sawadee reizen


Beste heer Pilon, 

Van onze afdeling Groei & Bloei Heerhugowaard kregen wij een zeer enthousiaste mail over uw Amazone jungle-lezing aldaar.

Graag willen wij u uitnodigen voor opname in onze landelijke sprekerslijst.

Met vriendelijke groet, Inge Simons,  Groei & Bloei tijdschrift en vereniging, Zoetermeer


Goedemiddag wereldreiziger Arnold
Wat een geweldige lezing in Bellingwolde
Fijn dat ik je in de pauze nog even mocht spreken
Zouden een paar korte filmpjes nog een leuke aanvulling kunnen zijn?
Bedankt en succes met je nieuwe voornemens
Vriendelijke groet, Klaas Homan

 


Lieve Arnold, 
Dank dat je dit persoonlijke verhaal met mij wilde delen. Mooier kan niet!
En ja, ik zou het prachtig vinden om bij de wereldpremière van je te mogen en kunnen zijn.
Fijn om je ontmoet te hebben, ik kijk uit naar een volgende keer!
En ik ga heel erg genieten van Bhutan.
Hartelijke groeten, Erica Terpstra

 
Dag meneer Pilon,
Wij zijn de afdeling Bakkeveen van de BvPF Vrouwen van Nu, en wij zijn geïnteresseerd in uw lezing over Jemen. We hoorden van kennissen dat het zo 'n mooie avond was geweest en dat wilden wij ook wel voor onze leden!
Wij zijn een actieve afdeling met 85 leden, waarvan er zo 'n 50 op de avonden komen.
We hopen zo spoedig mogelijk van u te horen en zien uit naar uw bezoek.
Met vriendelijke groeten, Marijke Durksz

 

Aankondiging !!

Meesterverteller Arnold Pilon komt volgende week voor de negende (!) keer naar de Meteoor in Hoogeveen. Na door hem te zijn meegenomen op zijn reizen dwars door Afrika, Jemen, Iran en Pakistan, Madagaskar, Bhutan, de Chinese zijderoute en een reis door Zuid Amerika varen we nu richting de Noordpool (Arctische Zee) en bezoeken we Spitsbergen.

We zullen weer zorgen voor extra stoelen!

Ad Verschoor, Stichting Senioren Activiteiten KrakeelHet stilleven “Road to Bhutan” (Henk Helmantel) is in opdracht van Arnold Pilon geschilderd voor één van Arnold’s wereldreizen “Road to Bhutan”, waarover veel meer te lezen is op deze site.

Zie de hoofdstukken bovenaan deze site.